Välkommen till oss

 Friskvård och rehab för våra sällskapsdjur sen 2013Våra tjänster


  Simträning

Våran pool håller ungefär 25 grader varmt, är ca 4.2 meter åt alla håll  med ett vattendjup på ca 1.10 m. Ibland höjer vi värmen lite till på vintern. Vi renar med klor. Det är de effektivaste sättet att hålla vattnet rent och fräscht, och för att hålla väggar och rör fri från algbildning. Vi har tidigare testat både aktivt syre och salt, men de kan tyvärr inte mäta sig med klor, och det är av största vikt att vattnet är fritt från bakterier. Som främsta rening och cirkulation använder vi sandfilter, men inte längre med sand, utan med filterbollar, som filtrerar ännu mindre partiklar än vad sand gör. Vi har en robot som städar botten några timmar per vecka, men trots det får vi lite sand på botten från era hundar, som vi får stå ut med.. ;) Vår pool är en timrad, miljömärkt pool!

 

Vibb & Laser

 Vi har jobbat med laser sen 2012 och den gör en aldrig besviken. Den är ett bra komplement till friskvården och vardagen. I en rehab är den särskilt effektiv på artroser. Med en laser jobbar man med ett ljus på cellnivå. Enklast förklarat ger man extra energi till de celler i kroppen som styr läkning.  Med en vibbplatta jobbar vi med olika frekvenser för att starta blodcirkulation, släppa på spända muskler & lindra värk. De hundar som vibbat några ggr brukar somna!Vibb och laser har 7 dgr karens för tävling.  

Kurser, butik, kloklipp och schamponering

Våran kursverksamhet startade 2016 med balansboll. Därefter har den växt med ffa nosework och viltspår, samt våran valpkurs som heter "aktiv valp", som vi är väldigt stolt över. Vi har en noga utvald mindre butik, gärna med produkter som inte finns "överallt", vi erbjuder kloklipp och schamponering med lätt fön i vårat badkar. Allt bokas i vårat smidiga online system. För bokning, gå under fliken "prislista och bokning". 

Friskvård & Rehab

Friskvård är så väldigt kul och kan med lite planering bli en del av varje hundägares vardag! Inom friskvården jobbar vi förebyggande, och det är egentligen inte förräns efter en viss tid man kan utvärdera vad det betytt för individen- ex hur hållbar var den tävlingshunden? Då det inte är lika synliga resultat som i en rehab är det också de svåraste att motivera för en djurägare.

Hos oss sker rehab i samråd med veterinär, ortoped och sjukgymnast. En rehab syftar till att hunden har en behandlingsplan, där vi försöker hitta ett optimalt sätt för träning och återhämtning som framöver ska ge så mycket livskvalitet som möjligt tillbaka till hunden. Alla diagnoser har olika mål. Vid svåra förändringar, eller stora operationer, kanske vårat mål är att kunna minska smärtstillande medicinering, medans hos en annan är målet att bli 100% aktiv igen, vilket kan innebära att tex kunna gå tillbaka till tävling. Har du fått en diagnos så bokar du din tid under kategorin "Rehabilitering" i vårat bokningssystem. 
Vanlig rehab hos oss; 
Artros, spondylos, korsband, patella, HD/ED.

Pga andra uppdrag på sidan av simmet tar jag inte in nya rehab hundar för tillfället. För friskvård eller underhåll av tidigare rehab är du välkommen för bokning. Anledningen till detta är att vi inte kan garantera att en rehab plan kan följas så som den bör, just nu. Vi hänvisar dig med rehab hund till evidensia gammelstad. Rehab vi just nu hänvisar vidare: Hund direkt efter operation, ex korsband. För underhåll är du välkommen med bokning!

Butik: Vi har en noga utvald butik med främst leksaker, godis och tillskott. Vi beställer även färskfoder från Priima med 3 månaders intervaller. Skicka ett mail om du är intresserad.