PRISER & TJÄNSTER

Vi erbjuder:


Simträning i tempererad bassäng, både som friskvård och rehabilitering, Laserbehandling, Vibrationsplatta, Friskvårdskontroller, Massage och stretching med passiv rörelseträning,kloklipp, bad & fön samt butik.Vi samarbetar med veterinärer och ortopeder. 


Prislista 2021:


Simträning ett tillfälle              365:-

Laserbehandling ett tillfälle   345:-

Vibrationsplatta ett tillfälle    195:-

Friskvårdskontroll                      465:-

Massage och stretching              350:-

Kloklipp                                      180:-

Bad och fön                               300-500:- (beroende på stl på hund). 


Prova på kort 3-simträningar                      750:-

Flexikortet 5- kort inkl simträning            1600:-

Flexikortet 5-kort endast vibb och laser  1400:-

Flexikortet 10-kort samtliga tjänster        2200:-

Kvartalskort                                                     3400:-

Halvårskort                                                       5900:- 


Det lönar sig att köpa klippkort. Våra klippkort är ganska unika då man får blanda tjänster i dom, men dom är också väldigt prisvärda. Ett kryss= en behandling eller en simträning. Vibb= ett halvt kryss i 5 och 10-korten. Flera hundar (i samma hushåll&ägare) får vibba tillsammans till samma pris om dom ryms tillsammans. Alla hundar i samma hushåll med samma ägare får använda klippkorten

Nytt för 2021 är att även friskvårdskontroll, bad och fön ingår i samtliga kort. 

Observera- Utbetald ersättning från rehabtillägg i sin försäkring har och alltid haft, särskilda villkor. 

För ny hund rekommenderas prova på korten. Läs mer om korten under "klippkort".


SIMTRÄNING- VARFÖR? Träning i vatten är mycket skonsam då det inte belastar hundens leder. Därför passar denna typ av träning även överviktiga samt äldre hundar. Raser med dålig ledstatus bör påbörja simträning tidigt för att ev motverka artros. Till sällskaps hunden blir simningen ett roligt alternativ till de dagliga promenaderna! Man skapar en hållbar hund genom mycket varierad träning och kan förlänga livet med ett par år! För arbets/service/jakt hunden är det viktigt med bra träning året om som ger god kondition och starka muskler- där är vatten träning oslagbart! Simningen efterliknar hundens gångart "trav", men med ett rörelseomfång som är uppemot 30% större. Vattnet ger ett skonsamt motstånd och håller igång både muskler och leder. De är fantastiskt!

Vilka hundar ska INTE simma?

* Tikar som löper (=hög infektionsrisk)

* Hundar med feber eller allmänt påverkat tillstånd

* Hund under medicinering

* Hund med epilepsi, hjärtfel eller grava andningsbesvär

* Hund med öppna sår

* Kraftigt överviktiga bör få sitt hjärta kollat. 

* Hund som har nyligt ätit. Maten behöver få smälta ett par timmar för att undvika magomvridning. 

VIBRATIONSMADRASS-   En vibbplatta utför rörelser på mellan 5-30 Hertz (svängningar per sekund), som sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger leden och musklerna en normal rörelseriktning och belastning. Efterliknar en helkroppsmassage, med främsta syfte att återhämta kroppen och starta blodcirkulationen.

Positiva effekter med vibrationsträning: 

-Mobilisering av leder
-Ökar blodcirkulationen
-Reducerar värk
-Ökar återhämtningsförmågan
-Stimulerar läkning
-Upprätthåller inre organ som tarm och mage
-Ökar funktionell muskelkapacitet
-Stimulerar brosk mellan benleder
-Förbättrar balansförmåga och reflexer
-Släpper på spänningar i muskler och leder
-Tränar den minsta muskulaturen som är den stabiliserande.

Lämpar sig vid:  Behov av spänstträning av muskler och senor, neuromotoriska besvär, smärtor i rygg/höft/knä/bog/armbåge, behov av ökad rörlighet och smidighet i låst och spänd muskulatur, muskelförtvining, övervikt (för att komma igång med träningen) , uppbyggnadsträning efter ledoperationer, uppbyggnadsträning av bäckeninstabilitet, nedvarvning/avslappning efter ex fysträning, artros och spondylos.

Lämpar sig EJ vid: benskörhet, hornhinneavlossning, implantat (ex skruvar efter op) wobbler syndrome, epilepsi, dräktighet, bråck, trombos, öronproblem, proteser, akuta inflammationstillstånd.  

LASERBEHANDLING -Terapeutisk laser, medicinsk laser, kall-laser, low level laser- kärt barn har många namn! Att behandla med laser är en mycket säker behandlingsform. Ljuset ger cellerna energi och påskyndar därmed läkning. Den ger inte biverkningar, men visst kan man få behandlingsreaktion, detta är ofarligt och håller i sig max 24 timmar. Med hjälp av laser kan man i vissa fall faktiskt sänka en rehabtid med upptill 50%. Låter det magiskt? Ja nästan! Med nästan 40 års forskning i ryggen är det en mycket pålitlig behandlingsform.

Gör det ont? NEJ, laser gör oftast inte ont. Om en led är väldigt inflammerad kan det kännas lite som stickningar eller som ökad värme, men de brukar gå väldigt bra ändå!

Kan hunden äta medicin? JA!

Vilka ska inte behandlas? Hund med epilepsi, dräktig tik, samt blödningar.
copyright2021PiteHundsim.