Simträning i tempererad bassäng, både som friskvård och rehabilitering, Laserbehandling, Vibrationsplatta, Friskvårdskontroller, Massage och stretching med passiv rörelseträning, kloklipp samt butik med färskfoder, godis, leksaker och naturliga tugg.Vi samarbetar med sjukgymnast, veterinär och ortoped.
Nyhet från hösten 2021- Mätning med belastningvåg. En våg som har fyra individuella zoner och mäter hundens belastning i kg/ben. Vi ser det mycket värdefullt ur flera perspektiv. Det man är ute efter när man mäter med en belastningsvåg är att se ev avvikelser. Vi får resultatet i kg/ben som därefter räknas om till procentuell fördelning.
Vi håller också kurser, för den aktiva hundägaren. Förutom de kurser som finns här på sidan håller vi efter förfrågan kurser, tematräningar, prov och träningstävlingar i Nosework. Vi har hållit kurser för ex rasklubbar. Skicka mail vid intresse.
Från våren -21 erbjuder vi också som enda hundföretag i Norrbotten äventyr och upplevelser tillsammans med din hund, under konceptet "Hundäventhyr". Läs mer om det under fliken i menyn.
Prislista 2022:
Simträning ett tillfälle;
365:-
Laserbehandling ett tillfälle;
345:-
Vibrationsplatta ett tillfälle;
195:-
Friskvårdskontroll inkl smartcheck & avslutande lätt massage & laser;
545:-
Massage och stretching;
350:-
Kloklipp;
195:- 5-kort 500:-
Smartcheck belastningsvåg inkl mätning av muskler;
250:-
**Friskvårdskontroll= två tjänster i kvartalskortet. Ingen reducering i pris om hunden av någon anledning inte kan ta emot massage/laser. För kontraindikationer kontakta gärna oss.
Prova på kort 3-simtillfällen 750:-
Kloklipp x 5 500:-
Flexikortet 5- kort inkl simträning 1600:-
Flexikortet 5-kort endast vibb och laser 1400:-
Flexikortet 10-kort samtliga tjänster 2200:-
Kvartalskort 3400:-
SIMTRÄNING- VARFÖR? Träning i vatten är mycket skonsam då det inte belastar hundens leder. Därför passar denna typ av träning även överviktiga samt äldre hundar. Raser med dålig ledstatus bör påbörja simträning tidigt för att ev motverka artros. Till sällskaps hunden blir simningen ett roligt alternativ till de dagliga promenaderna! Man skapar en hållbar hund genom mycket varierad träning och kan förlänga livet med ett par år! För arbets/service/jakt hunden är det viktigt med bra träning året om som ger god kondition och starka muskler- där är vatten träning oslagbart! Simningen efterliknar hundens gångart "trav", men med ett rörelseomfång som är uppemot 30% större. Vattnet ger ett skonsamt motstånd och håller igång både muskler och leder. De är fantastiskt!
Vilka hundar ska INTE simma?
- Tikar som löper (=hög infektionsrisk)
- Hundar med feber eller allmänt påverkat tillstånd
- Hund under medicinering
- Hund med epilepsi, hjärtfel eller grava andningsbesvär
- Hund med öppna sår
- Kraftigt överviktiga bör få sitt hjärta kollat.
- Hund som har nyligt ätit. Maten behöver få smälta ett par timmar för att undvika magomvridning.
Positiva effekter med vibrationsträning:
-Mobilisering av leder
-Ökar blodcirkulationen
-Reducerar värk
-Ökar återhämtningsförmågan
-Stimulerar läkning
-Upprätthåller inre organ som tarm och mage
-Ökar funktionell muskelkapacitet
-Stimulerar brosk mellan benleder
-Förbättrar balansförmåga och reflexer
-Släpper på spänningar i muskler och leder
-Tränar den minsta muskulaturen som är den stabiliserande.
Lämpar sig vid: Behov av spänstträning av muskler och senor, neuromotoriska besvär, smärtor i rygg/höft/knä/bog/armbåge, behov av ökad rörlighet och smidighet i låst och spänd muskulatur, muskelförtvining, övervikt (för att komma igång med träningen) , uppbyggnadsträning efter ledoperationer, uppbyggnadsträning av bäckeninstabilitet, nedvarvning/avslappning efter ex fysträning, artros och spondylos.
Lämpar sig EJ vid: benskörhet, hornhinneavlossning, implantat (ex skruvar efter op) wobbler syndrome, epilepsi, dräktighet, bråck, trombos, öronproblem, proteser, akuta inflammationstillstånd.
Gör det ont? NEJ, laser gör oftast inte ont. Om en led är väldigt inflammerad kan det kännas lite som stickningar eller som ökad värme, men de brukar gå väldigt bra ändå.
Kan hunden äta medicin? JA!
Vilka ska inte behandlas? Hund med epilepsi, dräktig tik, samt blödningar.
Mätning med belastningsvåg. En tass placeras i vardera kvadrant, och vi får en mätning i kg/ben, som vi därefter räknar om till procent.
copyright2022PiteHundsim