SIMMET

SIMMET ERBJUDER:

* SIMTRÄNING I TEMPERERAD BASSÄNG, BÅDE SOM FRISKVÅRD OCH REHABILITERING.

*LASERBEHANDLING, MEDICINSK LASER

*VIBRATIONSPLATTA

*FRISKVÅRDSBESIKTNING

*MASSAGE OCH STRETCHING

*KLOKLIPP

*BAD & FÖN

* MINDRE BUTIK

#SIMTRÄNING, VARFÖR? Träning i vatten är mycket skonsam då det inte belastar hundens leder. Därför passar denna typ av träning även överviktiga samt äldre hundar. Raser med dålig ledstatus bör påbörja simträning tidigt för att ev motverka artros. Till sällskaps hunden blir simningen ett roligt alternativ till de dagliga promenaderna! Man skapar en hållbar hund genom mycket varierad träning och kan förlänga livet med ett par år! För arbets/service/jakt hunden är det viktigt med bra träning året om som ger god kondition och starka muskler- där är vatten träning oslagbart! Simningen efterliknar hundens gångart "trav", men med ett rörelseomfång som är uppemot 30% större. Vattnet ger ett skonsamt motstånd och håller igång både muskler och leder. De är fantastiskt!

Vilka hundar ska INTE simma?

* Tikar som löper (=hög infektionsrisk)

* Hundar med feber eller allmänt påverkat tillstånd

* Hund under medicinering

* Hund med epilepsi, hjärtfel eller grava andningsbesvär

* Hund med öppna sår

* Kraftigt överviktiga bör få sitt hjärta kollat. 

* Hund som har nyligt ätit. Maten behöver få smälta ett par timmar för att undvika magomvridning. 

OBS! Vi jobbar med friskvård och ställer inte diagnoser. Behöver din hund rehab efter tex operation sker det i samråd med din behandlande veterinär eller sjukgymnast som ger "ok" för simning. Vid misstanke om de flesta ovanstående punkter skall alltid veterinär kontaktas innan besök hos oss. 


#VIBRATIONSMADRASS- varför?  En vibbplatta utför rörelser på mellan 5-30 Hertz (svängningar per sekund), som sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger leden och musklerna en normal rörelseriktning och belastning. Efterliknar en helkroppsmassage, med främsta syfte att återhämta kroppen och starta blodcirkulationen.

Positiva effekter med vibrationsträning: 

-Mobilisering av leder
-Ökar blodcirkulationen
-Reducerar värk
-Ökar återhämtningsförmågan
-Stimulerar läkning
-Upprätthåller inre organ som tarm och mage
-Ökar funktionell muskelkapacitet
-Stimulerar brosk mellan benleder
-Förbättrar balansförmåga och reflexer
-Släpper på spänningar i muskler och leder
-Tränar den minsta muskulaturen som är den stabiliserande.

Lämpar sig vid:  Behov av spänstträning av muskler och senor, neuromotoriska besvär, smärtor i rygg/höft/knä/bog/armbåge, behov av ökad rörlighet och smidighet i låst och spänd muskulatur, muskelförtvining, övervikt (för att komma igång med träningen) , uppbyggnadsträning efter ledoperationer, uppbyggnadsträning av bäckeninstabilitet, nedvarvning/avslappning efter ex fysträning, artros och spondylos.

Lämpar sig EJ vid: benskörhet, hornhinneavlossning, implantat (ex skruvar efter op) wobbler syndrome, epilepsi, dräktighet, bråck, trombos, öronproblem, proteser, akuta inflammationstillstånd.  

#LASERBEHANDLING -Terapeutisk laser, medicinsk laser, kall-laser, low level laser- kärt barn har många namn! Att behandla med laser är en mycket säker behandlingsform. Ljuset ger cellerna energi och påskyndar därmed läkning. Den ger inte biverkningar, men visst kan man få behandlingsreaktion, detta är ofarligt och håller i sig max 24 timmar. Med hjälp av laser kan man i vissa fall faktiskt sänka en rehabtid med upptill 50%. Låter det magiskt? Ja nästan! Med nästan 40 års forskning i ryggen är det en mycket pålitlig behandlingsform.

Gör det ont? NEJ, laser gör oftast inte ont. Om en led är väldigt inflammerad kan det kännas lite som stickningar eller som ökad värme, men de brukar gå väldigt bra ändå!

Kan hunden äta medicin? JA!

Vilka ska inte behandlas? Hund med epilepsi, dräktig tik, samt blödningar!
copyright2020 PiteHundsim.