TEAMET

Välkomnar varmt nya företag till teamet! Pite Hundsim samarbetar från vintern 2017 med dessa företag! För mer info om tjänster, priser osv kontakta resp företag direkt. De företag som ingår i teamet är företag som kompletterar varandra, samtliga företag har utbildning och god kundkompetens.  Vi erbjuder god vård och utbildning till din fyrfotade familjemedlem- Tillsammans är vi ett team för din hund! 


THERESE HUNDVÅRD 

Therese badar, trimmar, klipper klor och skrapar tandsten. (Besök det på www.hundvard.com ) Mer om företaget:


Jag som äger trimmet heter Therese Ohlsson. Jag kommer ursprungligen från Malmberget (Gällivare) & flyttade hit till Piteå -98. Jag tog med mig min man & våran son till Öjebyn för att jag skulle gå djurvårdslinjen på Grans Naturbruksskola. Tanken var att vi skulle flytta tillbaka till Gällivare efter att jag avslutat studierna, men vi trivdes så bra här så vi blev kvar. Vi skaffade en Cavalier king Charles spaniel och en schäfer och tränade mycket agility, lydnad och spår med dem. Hundar var vårt stora intresse. Några år senare föddes våran dotter som även hon har visat samma hundintresse och hjälper numera gärna till i trimmet ibland.

Under min djurvårdsutbildning gick jag en trimkurs & upptäckte att det var jättekul! Jag gick även en starta eget kurs där vi fick prova starta ett UF. Det var då tanken föddes om att starta ett hundtrim. Men det dröjde ändå 6 år innan det blev verklighet. Innan dess så hann jag öva en del på släkt & vänners hundar.
Det var när vi köpte huset på Allégatan i Munksund & jag såg det fristående garagets potential som jag kände att tiden var inne & snart stod hundtrimmet klart.

PITEÄLVENS HUNDTJÄNST

Jag som har PiteÄlvens Hundtjänst heter Susanne Nilsson och är diplomerad Hundinstruktör, diplomerad Beteendevetare – Hund och licensierad BeteendeCoach.

I min flock ingår Tollartiken Nova och vår gula labbetik "Easy”, som är under utbildning som terapihund inom rättspsykiatrin. Nova är godkända i Nationella Viltolycksrådet i Norrbotten som eftersökshund och är Svenska viltspårschampion, Svensk utställningschampion och har meriter i både rallylydnad och lydnad. Nova har även första pris i Tollingjaktprov och B-retriever jaktprov i NKL och används i praktisk jakt. Jag har alltid använt mina hundar i jakten och jag innehar jägarexamen och har vapenlicens.

Min träning bygger på positiv förstärkning med bra belöningar så jag får en bra relation och ett bra samarbete med mina hundar, men det är också viktigt att ha roligt tillsammans med hundarna och att dom är trygga med mig som ledare.

”PiteÄlvens Hundtjänst”  erbjuder olika hundkurser till den aktiva hundägaren!

Jag erbjuder även BeteendeCoachning och privat träningscoachning

Jag har valp/unghund/slyngel/vardagslydnad/viltspår/rallylydnad/apportering samt jaktkurser. Mina kurser hålls utomhus i Piteå/Öjebyn, eller på Grans naturbruksskola i Öjebyn.

Jag innehar F-skatt och PiteÄlvens Hundtjänst är registrerad genom Bolagsverket.

Alla hundar som deltar i mina kurser ska vara vaccinerad, försäkrad och hundägaren ska inneha en ansvarsförsäkring genom sin hemförsäkring.

Mer om mig och mina kurser finns att läsa på  pitealvenshundtjanst.wordpress.com 


SPONSOREKIPAGE 2018

DENISE LUNDHOLM:

Min familj har alltid haft pudel. 

Den första egna storpudeln, Wille, fick jag 2003. Med honom gjorde jag allt! Parallellt med en framgångsrik utställningskarriär så tävlade vi agility och lydnad. Vi tränade dock även en del drag, sök, person- och viltspår.11 år gammal debuterade Wille i rallylydnad och där fastnade jag.

Utbildade mig till skrivare, instruktör, tävlingssekreterare och domare.

Nu har jag 3 storpudlar. Zeo 11år, Devil 4år och lille Viper snart 6mån.

 Vi tränar med en stor portion glädje och tänker hellre kort och intensivt än långa pass med många upprepningar.

 Under åren så har det blivit ett par uppflyttningspinnar i agility, främst med Devil som nu tävlar i hoppklass 3 samt agilityklass 2. Vi har också nyss debuterat i Avancerad klass i rallylydnad. Med 95 och 98p så har vi bara ett kvalificerat resultat kvar innan det blir uppflytt till mästarklass!

Zeo har ställts ut väldigt mycket och är bland annat internationell&nordisk champion och veteranvärldsvinnare.

Han var också den första pudel som erövrade titeln Svensk rallylydnadschampion.

Viper kommer att ställas ut i första hand men sen har jag stora planer inom rallyn för honom 

Vi ska också ägna oss åt drag, hans mamma är den första pudeln i Sverige som blivit dragmeriterad, så det finns i blodet!

 

När Zeo drabbades av en skada i bogen 2011 så kom jag i kontakt med rehab för första gången. Det väckte i sin tur en tanke om friskvård. Om jag vill ha starka och vältränade hundar så måste kroppen få hjälp på vägen.Det märktes tydligt när Zeo var kring 9år och blev begränsad i sina rörelser och småhältor trädde fram. Laser och simning hos Pite hundsim bokades och vips så fick jag en unghund igen!

De andra hundarna får variation i sin träning i och med simningen samt att det är väldigt skönt att Devil kan återhämta sig med vibb/laser efter en intensiv tävlinghelg. Med friskvård ger jag mina hundar en schysst framtid och förutsättningar att klara träning och tävling.


     JOSEFIN LUNDKVIST 


Våren 2012 började jag och min sambo leta hund, vi ville ha en familjemedlem som kunde följa med oss överallt. Vi skaffade då Aiko, en finsk lapphund. Aiko överträffade alla våra förväntningar och av en slump började jag och Aiko en lydnadskurs när han var bara 5 månader gammal. Han visade sig tycka att det var superkul och där var jag fast. Vi gick fler kurser och snart var vi ute på tävlingsbanorna!


Att tävla var så sjukt kul och vi tävlade snart i flera grenar. Aiko är meriterad inom både lydnad, rallylydnad och agility. Idag är det agilityn vi sysslar med och där tävlar han i både hopp- och  3 med goda resultat. Han är också idag en av Sveriges mest välmeriterade lapphundar! 


Ganska snart kände jag att jag hittat mitt stora intresse och att jag ville mer. Jag såg mina begränsningar med Aiko att nå riktigt högt inom hundsporten och började leta efter min nya stjärna. 

Jag fastnade för aussien (australian shepherd) som ras och vintern 2015 gick mina drömmar i uppfyllelse, Trix flyttade hem till oss! 

Trix är en fantastisk hund. Han har ett fantastiskt engagemang i träningen, han ger alltid 110% oavsett vad vi gör. Tillsammans tränar och tävlar vi tillsammans i lydnad, rallylydnad,  bruksspår och agility.


För att mina hundar ska hålla för den hårda träning de utsätts för är jag väldigt noggrann med deras motion och fysträning. Det är superviktigt för mig att veta att jag ger deras kroppar den bästa förutsättningen för att hålla i längden! 

Det gör jag dels genom att variera deras vardagsmotion med promenader, cykling, jogging, lösspringande i slogen osv. Och dels genom friskvård! 


Simningen har blivit en viktig del i Trix fysträning. Här känner jag att han får jobba med hela kroppen på ett skonsamt och jämnt sätt. Vibben är också perfekt för oss i hårda träningsperioder för att ge kroppen ordentlig återhämtning samtidigt som den tar hand om de små muskler som är svåra att nå med annan träning. Utöver det så sysslar vi mycket med balansbollsträning, för balans och styrka. 


Vi är väldigt glad och stolta över detta samarbete och ser fram emot ett framgångsrikt 2018!


TRIX OCH JOSEFIN!