SOCIALISERINGSPROMENAD

ÅTERKOMMER 2021 PGA COVID-19

"UPPLEVELSEPROMENAD"! Ta med din hund på en upplevelse! Vi kommer gå en promenad tillsammans och längs vägen stanna vid olika stationer. Alla hundar är välkomna! Det kan också vara med inriktning nose work, då behöver du gått en grundkurs. Du avgör själv vad och hur mycket din hund orkar. En upplevelsepromenad varierar mellan 100:- till 250:- 

Promenaderna går bla runtom piteås finaste vandringsleder, läs mer om dom här nedan. Där det tillåts att stanna till kan vi pausa alt avsluta med fika och kaffe! 

En socialiseringspromenad kostar ingenting. Alla hundar och raser är välkomna. Du avgör själv vad din hund orkar. Vi undanber användning av flexikoppel och spårlinor!Vandringsleder och lite info om dom:

Arkeologstigen- trevlig vandringsled i våra förfäders fotspår! Finns tre olika rundor på 2 km, 2 km och en på 7,5 km. 

Karlbergsleden- här finns många alternativ! Långa som korta. Från karlbergsparken utgår flera leder från 300 m till 17 km.

Lindbäcksstadion- startar på Vallsberget 10 min från piteå city. 5,5 km. En trevlig stig som följer pilgrimsleden.

Pilgrimsled- ”att vara pilgrim är att söka uppbrott och eftertanke på egna villkor och i egen takt.” Leden är 4,5 km och startar på lindbäcksstadion.

Kalahatten- Piteås högsta topp- Lättsam men något brant. Kalahatten är Piteås mest kända utsiktsberg. Toppen ligger 243 m över havet. vägbeskrivning: ca 20 km V om piteå. Följ väg 373 mot A-jaur, sväng sedan av i stockbäcken mot kalamark.

Eliasleden- En led med spännande historia! Leder från 1-26 km. Är Piteås längsta vandringsled som är döpt efter stortjuven Elias. Leden löper genom varierad terräng. 

Fårön- "Alla möjligheters vandringsled". Leder från 300m till 3km. Fårön ligger 4 km från piteå centrum. På ön finns friluftsområde med naturstigar och rastplatser. En ca 300 m sträcka av naturstigen är anpassad för personer  i rullstol eller med barnvagn. 

Solanderleden- innovativ ny vandringsled i piteå där det år 2020 ska stå färdigt en 15 mil lång led! En sträcka på 5 mil står redo nu för besökare! Framöver kommer vandring kunna ske ända från Luleå. 

TID, DATUM, VANDRINGSLED: 

ÖVRIGT: TILL PROMENADERNA BEHÖVS INGEN FÖRANMÄLAN, DET ÄR BARA DYKA UPP TILL UTSATT TID. KOSTNAD FÖR UPPLEVELSEPROMENAD SWISHAS PÅ PLATS. 

 Du får inte släppa fram din hund till annan hund utan tillåtelse. Det är också bra att ta med vatten att kunna ge sin hund.  

OBSERVERA- Pite hundsim tar inte på sig något ansvar över andras hundar gällande skador, skador på annan hund/människa orsakad av hund. Strikt ägaransvar är det som gäller. Att du har en försäkring på din hund är ditt ansvar. Om det skulle hända din hund något, är du skyldig att se till att den får den vård som behövs. Vi släpper inte lös hundarna. 
-Deltagande hund ska vara vaccinerad. Vi rek årlig vaccination mot kennelhosta. I övrigt enligt SKK´s rek.