OM MIG

Jag tror på det salutogena och holistiska fokuset-att ha förmågan att se helheten i dess sammanhang, oavsett brister och färdigheter.

Till mig kommer en hund med sina erfarenheter, och sin livssituation, tillsammans med familj och ägare. Kan mitt jobb påverka och hjälpa djuren må bra, att kanske ge hunden ett par år till att leva med rätt träning, då har jag vunnit, enormt mycket. 

vem är jag bakom Pite Hundsim?

Emma- driver Pite Hundsim sedan 2013. Började jobba med medicinsk laser på både häst och hund 2012. Mitt intresse för friskvård startade i och med att min egna hund diagnosticerades i tidig ålder med spondylos, 2008, då två år gammal. Med rätt fortsatt träning fick han bli 10 år och 12 dgr gammal. Saknaden är enorm fortfarande. Han var min första, alldeles egna efterlängtade grand danois.. Akillis.

Jag har nu en ny grand danois kille som jag döpt till Thor. Han är född 27/5-17 och har såklart fått lära sig simma nästan omgående- Han började vid 4 månaders ålder, och nej, det är ingen fara att simma växande hundar, det är inte i träningssyfte utan mest lek och plask, med syfte att lära sig. Thor var väldigt vinglig som valp, framförallt när han lade lite av vikten på sin bakdel, så för honom har de varit stärkande på ett snällt sätt. Det är också lite enklare att både lära och hantera en så stor hund när den är ung, de var lite svettigare att lära akillis (han började simma som 7-åring och vägde då 83 kg!)

Hemma har vi har också Fritz, en Snart 8 år gammal mops, som tidigare var kund hos mig! Han har patella luxation, som tydligen skall vara så grav att tidigare ägare blev avrådd för operation (kan ej uttala mig om detta då jag inte var delaktig). Han har även kraftig artros bildning i framförallt en sida. . Vi tog över honom som 5-åring 2015 då de förra ägarna tänkte ta bort honom. Han är jättepigg och glad så de var ju bra att han fick en andra chans! Vibrationsmadrassen har hjälpt honom massor och sen han började med den i maj-16 är de enorm skillnad på hans sämre ben, jag ser aldrig att det hakar fast nåt mer! Tidigare sprang han på tre ben varje morgon.

Friskvård som är huvud fokus på Pite hundsim är enormt brett och väldigt kul! Ett roligt inslag i ett sällskapsdjurs vardag. 

Om man däremot har en rehab individ, krävs diagnos av en veterinär. När något går över till att heta "rehab" så jobbar vi på bästa sätt för att återfå hunden i en ursprungsfysik, och komma tillbaka efter tex skada, olycka eller trauma. Under rehab ska man vara uppmärksam på små förändringar- som att hunden börjar sträcka på sig efter att ha legat ner, börja gå i trappor igen, bli gladare, hoppa in/ur bilen tex.. Ibland får man acceptera att man kanske inte får en hund som kommer fungera på tävling, men som kan leva sitt liv utan smärta, och då är de viktigt med såna här små iakttagelser. Att tex kunna minska dosen smärtlindring är också ett framsteg även om den inte kan plockas bort helt!

Diffus smärta och utredningar  hänvisar jag direkt till veterinär för undersökning och diagnosticering, vi som jobbar som terapeuter ställer inte diagnoser. Jag jobbar också med djurförsäkringar sedan våren 2018. Jag fick uppdraget för Norrland och Svedea, vilket är väldigt spännande! Jag ÄLSKAR bra försäkringslösningar och känslan av trygghet! Vill du snacka försäkring, kanske till och med byta? Kontakta mig! 

Hoppas vi ses i simmet eller på någon av mina kurser!

UTBILDNINGAR:

2004-2007

Djurvårdare Kursutdrag: Ekologi, kretslopp, mikrobiologi och genetik, växt och djurliv, Djursjukvård, Etologi, Hundar, Sällskapsdjur, Hund-fostran och grundlydnad, Hundens fostran, Djur i zoohandel, Arbete med hund, Naturbruksprodukter, Arbetsliv naturbruk, m.m

2011

Starta eget utbildning PiteåMarknadsföring, bokföring, kundpedagogik, upprättelse av affärsplan.

2012

Hundutbildning, Stockholm Kursutdrag:  Hundens grundläggande beteendebehov, Raskunskap, Etologi, Stress hos hund, Problemhundar, Smittspridning, Enklare hundsjukvård, Massage, Djurskyddslagstiftning, regler och lagar för hunddagis. Godkänd för dagisverksamhet.

Hälsoterapeut, Stockholm Kursutdrag: Anatomi och fysiologi, medicinsk terminologi, muskelpalpation och rörelseanalys, näringslära, kostrådgivning och viktnedgång, foderanalys och beräkning, hundsporter och skadeanalys, beteendelära och stresshantering, smärtfysiologi, hundskötsel, kundpedagogik, friskvårdande massage och stretching, träningslära och träningsprogram, föreläsningar av sjukgymnast/veterinär och av terapeuthjälpmedel. 

2015

Utbildning Foderlära, Häst Innehåll: Hästens matsmältningssytem, utfodring, foderrealterade sjukdomar och foder. 

2016

Balansbollsinstruktör, Stockholm. Ex på Innehåll: Hundens muskulatur, säkerhetstänk, koordination, balansboll inom rehab och friskvård, kroppskännedom, m.m

2016-2017

Undersköterska human, Piteå  ex på kursutdrag: vård och omsorg, psykologi, psykiatri, etik, hälsopedagogik, specialpedagogik.

2018

Friskvårdsutbildning, Redog, Västerås. kursutdrag: Besiktning av hunden i olika tidsåldrar, besiktning av leder/muskler/rygg, Hundens rörelser, Samt hud/ögon/öron och tänder.

Cert SNWK instruktör samt auktoriserad doftprovsdomare, Göteborg. ex på kursutdrag: Samtliga grenar och klasser, kursupplägg, doftprov, dömande av doftprov, regler, hundens luktsinne, pedagogik, teori blandat med praktik, stress, elevekipage, teoretiska och praktiska prov.

Ombud Katt och Hund, Svedea försäkring- Förmedlar djurförsäkringar för Norrland sedan maj 2018. Jätteroligt och spännande! Svedea har otroligt bra försäkringar och villkor. Fina rabatter om du tex jobbar på klinik, är veterinär, uppfödare, valp/kattunge köpare eller försäkrar in flera djur. Skriv till mig om du vill ha hjälp med din försäkring! 

Övrigt blandade årtal: Laserseminarium, Föreläsningar, samarbeten, samt arbete med privatveterinär på fält.


 

”Hos Emma på pite hundsim började vi simträna min borzoi när han skadade ryggen. Simningen hjälper min hund på ett skonsamt sätt bygga både kondition och muskler som annars är svåra att komma åt. Laserbehandling är något vi lade till i hans rehabilitering. Vid många skador finns det inget som är så effektivt för läkningen som just en laser av god kvalité. Och en sådan finns på pite hundsim. Redan efter tredje simmet och avslut med laser såg vi positiva reaktioner på våran hund. Emma finns också som kunskapskälla och resurs när vi stöter på problem eller skador, och kommer med tips och goda råd. Vi fortsätter vända oss till Emma när det handlar om skador och rehab för djur, för det är en trygghet”.

Ann-Sofie Kerttu och Nicklas Granberg, ägare av borzoi, flatcoated retriver samt jämthund. Jakt, utställning och sällskap.