Utbildning och erfarenhet

Vi är de första friskvårdscentret i Piteå, och när vi startade var vi de andra hundsimmet i hela Norrbotten. Idag, 2021 är vi de äldsta aktiva hundsimmet i norra sverige, inkluderat hela norr och västerbotten, Men även ett av de äldsta nuvarande aktiva i hela sverige. 

Simmet startade 2012 med laser och därefter med Simträning 2013 i pool. Vi har sedan successivt ökat tjänster genom åren. 2016 tillkom kursverksamhet och vibb. Vi är egentligen mycket mer än vi heter, men namnet börjar vara väl inarbetat och känns dumt att byta. Namnet från början skulle direkt avslöja var vi finns, och vad vår huvudaktivtet är och då blev det "Pite Hundsim". 

Vi jobbar efter ledordet passion. Hit är man välkommen oavsett hund, ålder och ras, både som friskvård och rehab. Vi har flera års erfarenhet och många, många resultat inom rehabilitering.

Allt som erbjuds i detta företaget utövar jag själv med egen hund. Det gör att kvaliten på ex mina kurser är mycket hög då intresset inte bara finns utan även mycket egna erfarenheterLeksakerna vi säljer använder vi, fodret ger vi, kosttillskotten ger vi, vi vibbar och lasrar egna hundar. Vi lever oftast som vi lär helt enkelt!

Tveka inte att höra av dig om du har funderingar, vad än de gäller. Om det så är simmet, kurs eller fundering på foder! Vi säljer två sorters färskfoder i dagsläget som bara finns hos oss i piteå- Priima och Bravo. Båda är kvalitetsfoder tillverkade i sverige. 

Kontaktuppgifter finns här på sidan under "kontakt". Välkommen! 


UTBILDNINGAR & UPPDRAG, uppdateras kontinuerligt :

2004-2007

Djurvårdare, 3 årig utbildning. 

Kursutdrag, några delar: Ekologi, kretslopp, mikrobiologi och genetik, växt och djurliv, Djursjukvård, Etologi, Hundar, Sällskapsdjur, Hund-fostran och grundlydnad, Hundens fostran, Djur i zoohandel, Arbete med hund, Naturbruksprodukter, Arbetsliv naturbruk. Är även godkänd för dagisverksamhet. 

2010

Arbete med privatveterinär på fält- Lantbruksdjuren och häst i första hand. Jourutryckning samt administrativt arbete. Journalföring.

2011

Starta eget utbildning PiteåMarknadsföring, bokföring, kundpedagogik.

2012

Hundutbildning, Stockholm, Kursutdrag:  Hundens grundläggande beteendebehov, Raskunskap, Etologi, Stress hos hund, Problemhundar, Smittspridning, Enklare hundsjukvård, Massage, Djurskyddslagstiftning, regler och lagar för hunddagis. Godkänd för dagisverksamhet.

Hälsoterapeut, Stockholm, Kursutdrag: Anatomi och fysiologi, medicinsk terminologi, muskelpalpation och rörelseanalys, näringslära, kostrådgivning och viktnedgång, foderanalys och beräkning, hundsporter och skadeanalys, beteendelära och stresshantering, smärtfysiologi, hundskötsel, kundpedagogik, friskvårdande massage och stretching, träningslära och träningsprogram, föreläsningar av sjukgymnast/veterinär och av terapeuthjälpmedel. 

2015

Utbildning Foderlära, Häst, Innehåll: Hästens matsmältningssytem, utfodring, foderrealterade sjukdomar och foder. 

2016

Balansbollsinstruktör, Stockholm. Ex på Innehåll: Hundens muskulatur, säkerhetstänk, koordination, balansboll inom rehab och friskvård, kroppskännedom. En fördjupningskurs inom friskvård och rehab på balansredskap. 

2016-2017

Undersköterska human, Piteå.  Kursutdrag: vård och omsorg, psykologi, psykiatri, etik, hälsopedagogik, specialpedagogik. En utbildning som är och varit viktig för mig främst i bemötande och pedagogiken med oroliga djurägare. 

2018

Friskvårdsutbildning, Redog, Västerås. 

Kursutdrag: Besiktning av hunden i olika tidsåldrar, besiktning av leder/muskler/rygg, Hundens rörelser, Samt hud/ögon/öron och tänder. Fördjupningskurs friskvård. 

SNWK instruktör samt auktoriserad doftprovsdomare, godkänd av svenska nose work klubben, Göteborg. ex på kursutdrag: Samtliga grenar och klasser, kursupplägg, doftprov, dömande av doftprov, regler, hundens luktsinne, pedagogik, teori blandat med praktik, stress, elevekipage, teoretiska och praktiska prov.

2019

Blandade webkurser med inriktning nose work. 

2020

Laserseminarium, Irradia AB, Luleå.

Viltspårsintruktör, Royal dog education, Göteborg. Kursutdrag: Regelförståelse, spårläggning anlag+öppenklass, linhantering, motivation, spårstart och spårslut, eftersök, raskunskap samt projektkurs.

2021

Doga movement, via Hundsteg.

Beröringsterapi, via Hundsteg.


HUNDARNA I MITT LIV:

"Akillis", Grand Danois. 2006-2016

Simmade och fick laser kontinuerligt från 2 års ålder pga Spondylos. Utställd med Cacib och flertalet ck. Var duktig i spåret. Min första egna hund. Akillis är hunden i Pite Hundsim´s logga."Thor", min vackra Thor. Förolyckades tragiskt i oktober -19 

Grand Danois. 2017-2019

Godkänt doftprov eukalyptus, simmade från 5 månaders ålder, vibbade, viltspårade. Var klar för anlagsprov. Ställd på nationell utställning med very good. 
"Thyr", Siberian Husky. Nuvarande, aktiv egen hund. Enligt nordisk mytologi bror med Thor, och betyder "vargens rester". Född 190929

Tränas både i snö och barmarksdrag. Godkänt doftprov eukalyptus som 1-åring, tränar inför anlagsprov i Viltspår. Började simma i pool 4 månader gammal. Äter både priima nk samt bravo "ox", får nutrolin skin and coat, nutrolin sport och grönläppad mussla i förebyggande syfte.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Några recensioner från simmet 2020-2021:

”Fin pool och suverän service och hjälp, hit kommer vi fler gånger, rekommenderas varmt!”

”Full pott av mig! Mycket trevligt och proffsigt”

”Superbra träning i många former! Bra personal bra produkter, fina kurser!”

"Emma är otroligt kunnig, engagerad och välutbildad, i både skadeförebyggande, tränings- och rehabsyfte skulle jag inte gå till någon annan. Att hon dessutom är trevlig och inkännande mot både hund och ägare är guld värt."

"Det var jätte kul att vara där väldigt trevligt bemötande både för hund och matte. Bokade snabbt upp ny tid man märker att det finns mycket kunskap och erfarenhet på Pitehundsim."

"Så professionellt hon arbetar med en liten rädd hund. Redan efter andra simturen är Hugo tuffare och gladare."