Payment with Swish Payment with Swish
Fri frakt vid 599:- / Snabb leverans /Klarna checkout

MOBIL HUNDFÖRSKOLA

Vi har länge velat starta en dagisverksamhet, och tar gärna upp intresseförfrågan. Förutsättningen för en lyckad verksamhet är att det finns ett intresse och en efterfrågan. Nedan kan du läsa om upplägget. 


Vi har otroligt många hundar i Sverige. Och bara i Piteå drygt 6000 registrerade. Många av dom upplever långa stunder av ensamhet under dagarna då matte och husse jobbar, vilket för en så aktiv art som hund kan upplevas mycket jobbigt. De flesta problembeteenden hundar utvecklar beror faktiskt på understimulering och för lite aktivitet. Men vi måste ju jobba, och vi alla som älskar hund måste ju få äga en, hur gör man då ? Jo man kan ha sin hund på dagis! Följande sida ger info om tanken runt just vårat dagis, som ska bli ett rullande dagis. 

För vem passar det? Läs om det lite längre ner. Vi tar emot intresseanmälan redan nu. Intresse mailar du till pitehundsim@gmail.com och berättar där vem du är, vem din hund är och tar med: storlek, ålder, intressen, samt vilket paket ni är intresserad av. Detta är inget kösystem liknande "först till kvarn", utan vi förbehåller oss rätten att ta in de hundar vi tänker passar. Vilka är "vi" ? Läs gärna om mig och mina utbildningar under fliken "om oss". Vi välkomnar hane och tik, och tränar med positiv förstärkning. 

Grundstenarna i vår tänkta förskola är: 

Litet

Dagiset kommer inte ta in så många hundar. Vi vill inte bidra till social stress. Vi vill fokusera på en trevlig och balanserad grupp där varje hund får den tid och uppmärksamhet den behöver.

Lantligt

Kärnan i dagiset är våran hästgård, i vackra Höglandsnäs, en mysig by 1 mil söder om Piteå. Här finns fin natur, många skogsvägar, vatten att bada i men också en rastgård på 300 kvadrat som blir dagishundarnas alldeles egna där man får gräva, sola, bada eller bara ta det lugnt. 

Personligt

Skräddarsytt, så långt det bara går. Allt för att underlätta ditt liv med din hund så ni kan fokusera på det ni värdesätter- är det kanske träning eller mys i soffan?  Behöver du foderleverans eller att vi tar hunden till veterinär för vaccinering? Inga problem. 


För vem passar förskolan? 

Det passar dig som vill slippa stressa på morgonen, som har dåligt samvete när du är på jobbet, för dig som vanligtvis är hem och rastar hunden på lunchen och således slipper det, och för dig som vill att hunden får välbehövlig, extra aktivering. 

Hunden förskolan passar för tycker om; utevistelse, andra hundar och är ok med att åka bil förstås. Hunden måste även kunna vara ensam kortare stunder under dagen hemma med tanke på lämning/hämtning. Vi har ingen minimi ålder, utan den behöver vara ganska "färdig i sin kropp", så den kan haka på på långpromenad, detta skiljer sig lite mellan raserna. Hunden ska ha en veterinärvårdsförsäkring, vara vaccinerad enligt skk´s rek men också årligen mot kennelhosta, och du behöver ha en ansvarsförsäkring i din hemförsäkring. Förskolan kommer inneha hunddagisförsäkring. 

Vi har tre paket, (där heltid ev prioriteras) :

Paket 1- Heltid. 5 dagar/vecka, 3500:- oberoende av nyttjad tid. 

Paket 2- Deltid 3 dagar/vecka. 2900:- oberoende av nyttjad tid.

Paket 3- Deltid 2 dagar/vecka. 2500:- oberoende av nyttjad tid. 

I samtliga paket ingår hämtning/lämning, mycket utevistelse, tuggben, bajspåsar och sms-rapportering till dig som ägare när hunden hämtas/lämnas. I paket 1 och 2 ingår även kloklipp 1g/månad, och du kan dessutom välja till en tjänst från simmet 2 g/månad. Det kan vara vibb, laser, bad och fön, eller simning (simning har särskilda förkunskapskrav). 

"Oberoende av nyttjad tid" betyder att du betalar för hundens plats, inte antal dagar eller tid i timmar etc. Väljer du att tex ha hunden hemma en dag, eller åker och vandrar i fjällen en vecka är det inte skäl till avdrag på kostnad. 

Avdrag görs vid: Sjukdom hos oss, även ev "vab", samt du med löptik. Tik får 20% avdrag under löp som kan nyttjas 2ggr/år. 

Platsen är ett 12 månaders abonnemang, och betalas 12 månader/år. Förskolan har stängt i juli månad där ett avdrag på 50% görs på Juni månads faktura. Du kan säga upp din plats inför sommaruppehåll men är då inte garanterad plats till kommande hösttermin. 1 månads uppsägningstid gäller som sker skriftligt. Vi skriver även nyckelkvittens. 

Hur fungerar det ? 

Efter hanterad intresseanmälan tas kontakt med dig och vi träffas för att lära känna varandra lite grann. Vi går också igenom avtalet och tar en gemensam kortare promenad. Därefter börjar inskolningen. Den pågår antingen under en dag eller som längst 10 dgr (5+5 vardagar). Under denna tid får vi känna efter hur det känns för oss båda och hunden. Inskolningen faktureras i efterhand med 200:- /dag. 

Upphämtning sker mellan 8.30 och 10 på morgonen. Därefter går vi en långpromenad. Under lunchen är det lugna gatan, antingen i bil (beroende på var vi är), rastgård eller i våra lokaler. På eftermiddagen går vi en till promenad eller utför de aktiviteter som valts i ditt paket. Utevistelse påverkas av vädret. Vid extrem väder kommer vi välja inomhusaktiviteter i första hand och lättare rastning. Inomhusaktiviteter kan vara balans och kroppskontroll, upplevelsebanor, simning, nosarbete. Din hund lämnas tillbaka i hemmet mellan 14-16 beroende på var vi är och var under rutten din hund bor. Med dessa tider hinner den vila tills du är hemma igen. Du får ett meddelande att hunden är hemma och vi ser till att den har vatten och låser dörren. 

Upphämtningsområden: Hortlax, Bergsviken, Öjebyn, centrala stan, klubbgärdet, munksund och Pitholm. 


Den tilltänkta bussen. Rymlig!