Payment with Swish Payment with Swish
Fri frakt vid 599:- / Snabb leverans /Klarna checkout

DOFTPROV (ENDAST PRAKTISKT)

  • 100.00 SEK

Ej i lager :(

Dela

Priset är per hund. Vill du gå med flera hundar behöver du köpa det antalet platser. Hund som inte ska gå träningen ber vi vänta hemma :) 

För dig som erhållit ett kort på en gratis tematräning via någon av våra andra kurser: Du anmäler via Mail till oss så reserveras en plats. Platserna fördelas i den ordning anmälan inkommer. 

Anmälan är bindande, om du inte dyker upp debiteras du 100:- (oavsett värdekort)

För dig som gått grundkurs, ska avlägga doftprov eller bara vill träna mer!

TILLFÄLLE : PRAKTISK TRÄNING DOFTPROV UTOMHUS. 

TEMATRÄNINGEN UTFÖRS PRECIS SOM PÅ ETT OFFICIELLT DP- UPPROPNING, GENOMGÅNG OCH SEDAN PRAKTISK TRÄNING. 

PÅ OFFICIELLA NW TÄVLINGAR FÅR BÅDE BEHÅLLARE OCH DOFTPROV UTFÖRAS UTOMHUS, DÄRAV BRA ATT TRÄNA PÅ ATT VARA JUST UTOMHUS ÄVEN UNDER DESSA MOMENT.

PLATS: Höglandsnäsvägen 151

 DOMARE: Emma,  aukt. doftprovsdomare.

DATUM: 

TID

ÖVRIGT: Hunden är vaccinerad enl Skk´s rek och har fyllt 10 månader.  Förare har fyllt 12 år. Hunden ska vara försäkrad och rastad. Hunden ska bära fast Halsband eller sele utan "gå fint i effekt"= Halvstryp/helstryp är ej godkända även om dom går att spänna om till icke stryp. 

Löptik går provet sist! Meddela om din tik löper.

MEDTAG: ditt medlemskap inom skk organisationen, reg bevis/stamtavla alternativt hundens ”tavlic”.

ANMÄLAN: Du har ångerrätt 14 dgr efter att din anmälan inkommit, ska ske skriftligen till oss. Anmälningsavgift samt administrationsavgift ingår i priset med 50:- och återfås inte vid ånger.Doftprov? Hur går det till? (urdrag från snwk.se)

Innan ett ekipage tillåts tävla behövs ett godkänt doftprov för aktuell doft i den klass du tänkt tävla i. Doftprovet genomförs för att säkerställa att hunden känner igen den doft som den ska söka efter på tävling. Doftprovet är även till för att du som förare ska kunna visa att du kan läsa av din hund och avgöra när hunden hittat doften. Ett godkänt doftprov gäller för den personen och den hunden som genomfört doftprovet tillsammans. Vill fler i familjen tävla med samma hund ska de också göra doftprov tillsammans.

Ett doftprov består av 12 stycken behållare (kartonger), där en av behållarna innehåller hydrolat. Kartongerna kan stå på en rad eller två rader. Avståndet mellan kartongerna är 120 cm ifrån varandra. Alla kartongerna ska vara lika och ha storleken av en Calzone (pizza) kartong. Alla kartonger utom den med hydrolat ska innehålla en negativ bärare (en möbeltass eller tops) som inte innehåller doft.

Hunden ska hitta rätt behållare inom tre minuter. Du får gå fram och tillbaka längst med behållarna hur många gånger du vill. Du får påvisa hunden på behållarna (men inte röra dem) och du får prata med hunden.

Du kan bli underkänd på doftprov p.g.a:

– att du sagt ”markering” vid fel behållare.
– att du chansar på en behållare, men hunden visar inga tecken på att känna igen doften.
– att hunden uträttar sina behov under provtillfället.
– att du avsiktligen vidrör en behållare.
– att hunden avsiktligen har sönder kartonger vid provtillfället.

Det är tillåtet att hunden lägger en tass eller buffar på en kartong under doftprov. Hund som biter, krafsar ordentligt eller sliter i kartongen blir underkänd.