Spårbar frakt 57:-/ Fri frakt vid 600:- / Snabb leverans

"AKTIV VALP" START 7/8 inkl Valppaket! FULL

  • 1,600.00 SEK

Konceptet i "Aktiv valp" har vi haft under ett par år, och är inspirerat av mitt egna liv med Grand Danois, som ses som en av världens största hundraser. Det är

Ej i lager :(

Dela

Konceptet i "Aktiv valp" har vi haft under ett par år, och är inspirerat av mitt egna liv med Grand Danois, som ses som en av världens största hundraser. Det är en ras som också ofta drabbas av "Du får inte motionera din valp framtill 1 års ålder" begreppet, vilket är helt orimligt, fel och något jag gått emot sen jag köpte min första gd 2006. 

(I kursen ingick från början ett tillfälle i poolen, men jag ser det inte fördelaktigt att simma en så ung hund endast en gång, så för dig som vill lära din valp att simma- kika på vår simskola. Simtillfället blev istället ersatt med balansboll för valp, så ni får faktiskt två kurser i ett!)

"Aktiv valp" riktar sig till dig som vill komma igång med lite av varje med din valp, och nörda ner dig i det som handlar om foder, tillskott och att våga vara aktiv. Här har vi lämnat de traditionella "gå fint i koppel" och "inkallnings träffarna" på hyllan och ger oss istället ut i träning- anpassad för valp! 

En valp behöver i tidigt stadie få komma igång, och belastas på rätt sätt, för att i framtiden skapa bäst förutsättning att hålla sig frisk och stark. Tyvärr lever många förlegade tips och råd kvar gällande träning för valp, inte minst från uppfödare! De gillar vi att slå på hål på.

Under denna kurs ligger fokus på friskvård, den växande hunden och nosarbete/berikning. Inkl. kaffe/te, diplom, valppaket och en flaska eukalyptushydrolat. Värdefull passivitetsträning och socialisering får valpen på köpet.


Träff 1- Vi bekantar oss med lokalerna, tränar lite miljö och självförtroende. Kvällens föreläsning handlar om den växande hunden, fysisk motion för en växande hund, samt tillväxtrubbningar och HD/ED röntgen. Värdefull passivitetsträning får din valp på köpet. 

Träff 2- Teori "vad är nose work". Vi introducerar behållaresök och eukalyptusdoft. Pratar om social stress och vikten av mental aktivering. 

Träff 3- Balansboll/stabilitetsträning. Grundläggande anatomi. Denna träff är som våran balansbollskurs, ni får alltså två kurser i en. Du kommer få lära dig ett par grundövningar som passar bra att träna med valp och växande hund, som du också med lite fantasi kan utveckla. 

Träff 4 och avslut- Prova på viltspår! Fika och diplom. 


PLATS: PITE HUNDSIM. (Plats för spårträff meddelas separat)

DATUM: SÖNDAGAR MED START 7/8

TID:  14-16

INSTRUKTÖREmma, ägare av simmet- djurvårdare, viltspårsinstruktör, nosework instruktör, balansbollsinstruktör samt doftprovsdomare. 

ÖVRIGT: För valp ca 3.5-6 månader. Vaccination och avmaskning ska ske enligt skk´s rek. Stryphalsband är inte tillåtet under denna kurs. Anmälan= köp här i shopen. Anmälan är bindande. Missade tillfällen betalas tyvärr inte tillbaka. Ni har 14 dagars ångerrätt från det att vi mottagit din anmälan. Ånger ska skickas in skriftligt till oss. Du får då tillbaka avgiften minus anmälnings och administrationsavgift som i detta fallet är 500:- Ni får låna spårlina på prova på spåret samt att vi håller med låneklövar. Vi jobbar i små grupper. 

Obs-Träff 4 kan komma att flyttas fram eller få ändrad tid om det blir oväder. Varmt välkommen!


copyright2022PiteHundsim