Spårbar frakt 57:-/ Fri frakt vid 600:- / Snabb leverans

UPPLEV ARKEOLOGSTIGEN- GEMENSAM VANDRING OCH TOPPTUR

  • 650.00 SEK

Följ med bland berg, fornlämningar, labyrinter, gravar, historia och utsikt. Får vi klart väder kommer vi kunna se över tre kommuner på våran avslutande topp!Va

Ej i lager :(

Dela

Följ med bland berg, fornlämningar, labyrinter, gravar, historia och utsikt. Får vi klart väder kommer vi kunna se över tre kommuner på våran avslutande topp!

Vad är en upplevelse? Det avgör du. För någon är det att gå i grupp med andra, för någon annan är det att upptäcka något nytt, för någon annan en fin utsikt. 

Längs den trevliga vandringsleden arkeologstigen finns mycket spännande att upptäcka. Oavsett om du följer med som historie intresserad, naturintresserad eller bara vill följa med på nåt spännande tillsammans med din hund så kommer du få en fin dag att minnas. 

Dagen kommer bjuda på tre bergsbestigningar. Bergen är 35, 45 och 85 meter över hav. Hela leden är ca 7,5 km men för att även den kanske lite mer ovana vandraren ska våga följa med, kommer vi röra oss med bil mellan topparna. Normal rörlighet för både ägare/hund är dock ett måste, då terrängen varierar, så även stigning. En dag som lämpar sig väl även för dig som inte bor i Piteå. 

Program:

Vi samlas 10.30 vid E4:ans P-plats för arkeologstigen. Du ser skyltar från E4. Ca 3 mil söder om Piteå. Här kommer vi ta första toppen. Väl uppe kan flera gamla gravar utforskas, men också en mycket ovanlig offersten. Naturen är mycket fin med spännande stenblock. Vi tar en kaffe/te (ingår) innan vi fortsätter och spenderar ca 1 timme här. 

Topp 2- Vi åker i samlad trupp. På topp två stannar vi sålänge vi känner för det men mellan 30-60 minuter är lämpligt. Topp två bjuder på rester av mycket gamla gravar och förvånansvärt fin utsikt trots sina "små" 45 meter. 

Topp 3- Vi avslutar 85 m.ö.h bland 3500 år gamla gravar, en labyrint, fantastisk utsikt och ett riktigt Ronja Rövardotter landskap. Vid det här laget är vi hungriga, och avslutar med grillade burgare- som ingår i avgiften. 

Datum: Heldag. Sluttid lämnas inte, dagen är över då vi känner oss nöjda. 

Övrigt/Medtag: Vatten som räcker över hela dagen, både till dig och din hund. Ta hellre med för mkt än för lite då du kan förvara det i bilen mellan topparna. Du kommer inte behöva bära med dig allt från början. 1 liter/topp kan vara lämpligt. Något för din hund att gnaga på, både för sysselsättning och energi. Dock inget som lägger sig tungt i magen- tex inte ett helt mål mat. Vi klär oss efter väder. Skor med bra sula är att föredra= gärna lite grepp. Har du ett sittunderlag som ryms i ryggsäcken så ta med det. Meddela innan om du vill äta vegetariskt. Mat allergier kan vi inte tillgodose. Det måste medtagas eget. Detta pga hur förvaring och tillagning är begränsat utomhus och i grupp. Priset är en plats= 1 ägare med 1-2 hundar. Anmälan är bindande, i övrigt samma ångerrätt som våra kurser. Läs under villkor. Anmälningsavgift 200:- och ingår i priset. Återfås ej vid ånger. 

Var inte rädd att följa med även om du har en hund som har jobbigt med andra hundar. Vi visar varandra respekt och håller avstånd. Det fina med att vara ute är att vi har mycket plats. Ett mkt bra tillfälle att gå i grupp!

Jag planerar turen oavsett väder. Det i sig är ett äventyr och upplevelse. Då vi använder våra bilar emellan, kan man ha med sig ombyte om vi skulle få regn. Copyright2022Pitehundsim