Spårbar frakt 57:-/ Fri frakt vid 600:- / Snabb leverans

GROTT VANDRING- FÖR DEN MODIGE ÄVENTYRAREN

  • 450.00 SEK

Ett äventyr med plusmeny- utforska en grotta tillsammans. Dagen börjar med en gemensam vandring 1km. Vi stannar till vid Eliasgrottan och utforskar den. Se

Ej i lager :(

Dela

Ett äventyr med plusmeny- utforska en grotta tillsammans. 

Dagen börjar med en gemensam vandring 1km. Vi stannar till vid Eliasgrottan och utforskar den. Sen fortsätter vi turen upp på Larssonsberget. 

Att utforska en grotta även utan hund är tillräckligt spännande. Med hund blir det extra av allt helt enkelt. Här krävs samarbete och tillit. 

Hur bekväm är du utanför komfortzonen? Häng på, och ta reda på det. Även om din hund kanske inte kommer sig ner i grottan för dagen så är det en spännande tur. Ni kommer kunna utforska stenarna, träna tillit och lyft. Känna hur ni behöver ta er fram på ett säkert sätt. Tar ni er ner i grottan tillammans är det en bonus. Inget nederlag att inte göra det. En liten hund är förstås enklare att hantera och få ner i grottan. Öppningen ner är ganska trång (se bild). Min hund är 60 hög och väger 22 kg som referens (siberian husky). Jag skulle säga att han är gränsfall storleksmässigt. Allt beror på hur mycket ni varit i liknande situationer.

Oavsett storlek på din hund, kan man inte ta för givet att få ner hunden i grottan. Så jag tycker inte storlek ska hindra dig från att följa med på en spännande tur. Naturen och omgivningen runt grottan är mycket spännande och ett bra tillfälle att utforska och lära sig navigera i den typen av terräng.  

Efter grottan går turen vidare och avslutas med kaffe/te (som ingår i avgiften), uppe på Larssonsberget som ligger ca 140 meter över hav, med en fantastisk utsikt i 360 grader. Vandring, grotta och berg- blir inte bättre!

När? samling klockan 13.00 på Eliasledens parkering. Hitta dit: Kör mot Svensbyn, sen ta av mot Bodsjön. Efter ett par km kommer parkeringen på höger sida. Skyltat. 

Förkunskaper: Inga. Du behöver inte vara en van vandrare men både du och din hund behöver ha normal rörlighet. Sele som hunden inte kan krypa ur är att föredra då de kan förekomma lyft. Ett midjebälte för att ha händer fri är också bra. Skor med bra grepp. Ej ömtåliga kläder. Terrängen är varierande med både sten och rötter, som kan bli halkiga vid ex regn. Medtag: vatten, och kanske nåt snacks, samt belöningsgodis. Gärna en pannlampa, om det är så att ni tar er ner! Välkommen på spänning! 


copyright2022Pitehundsim


OBS- EGET ANSVAR GÄLLER, ALLT SKER PÅ EGEN RISK.