NOSE WORK

FANTASTISKA NW! TRÄNINGEN OCH SPORTEN SOM LÅTER HUNDEN ANVÄNDA SITT FRÄMSTA SINNE- LUKTSINNET. KURSERNA PASSAR ALLA HUNDAR, RASER, GAMMAL SOM UNG. FRÅN SOMMAREN 2018 KOMMER VI HÅLLA EGNA KURSER I NW, BÅDE NYBÖRJARE SAMT FORTSÄTTNING. JAG STÅR FÄRDIG CERTIFIERAD NW INSTRUKTÖR, SAMT DOFTPROVSDOMARE, I MAJ-18. LÄMNA GÄRNA INTRESSEFÖRFRÅGAN, BÅDE FÖR KURS OCH OM DU ÄR INTRESSERAD AV ATT ANORDNA DOFTPROV. VI HOPPAS HÅLLA KURSERNA FRÅN BÖRJAN AV JUNI.


Nose Work steg 1-3 Eucalyptus, lagerblad lavendel.


VAD ÄR NOSE WORK?

Urdrag från snwk.se, sportens ursprung:

Nose work grundades i USA av Ron Gaunt, Amy Herot och Jill-Marie O´Brien. Tanken var från början att hjälpa hundar på hundstallar till en mer dräglig tillvaro med aktivering för mental stimulans för att slutligen kunna placeras ut i hem runt om i USA.

Ron Gaunt har arbetat med tjänstehundar och tog med sig idén om hur Nose Work skulle tränas från sitt egna arbete med hundarna i tjänsten.

Ron berättar att han upplever att det är många hundar som har sådant driv i sig av naturliga instinkter som att jaga och leta t.ex och som inte får utlopp för detta och i människornas ögon anses som att de inte passar in, genom Nose Work ges alla hundar en chans till att nyttja sina naturliga instinkter till en fördel för människorna de bor med och kontentan av detta är en trött och nöjd hund.

Historiken i denna sport är något vi inom Svenska Nose Work Klubben värdesätter och vill ha som grundtanke i Sverige.

Att tävla i Nose Work:

Det finns tre olika tävlingsklasser i Nose Work, NW1, NW2 och NW3. Det tillkommer en ny doft i varje klass. Det finns fyra olika moment i varje klass. Samtliga moment genomförs på tid:

  • Behållarsök
  • Inomhussök
  • Utomhussök
  • Fordonssök

Kursen kommer förbereda er som ekipage att utföra doftprov i det steg ni väljer att gå. 

Copyright 2018 pitehundsim.