KURS/UTBILDNING

Förening, naturbruksskola eller klubb är även välkommen att hyra in mig för kurs! Kostnad 5000:-+ moms/heldag/två grupper per dag. Resa tillkommer utanför Piteå. Lämplig storlek på grupp (beroende på utrymme) i tex Doggie pilates är 10 ekipage. Under en heldag kan då tex 20 ekipage gå kurs. 

("vård i det vilda" ingår ej i detta pris)


Friskvårdskurs

Kursen som innehåller allt! Vi gör en friskvårdsbesiktning av din hund, simmar, vibbar, lär oss balans och kroppskontroll och avslutar med massage och stretching för hemmabruk! Kursen är fördelad på två dagar (helg). Fika och kaffe ingår.

Plats: Pite Hundsim

Datum: 17-18/3 köp din plats under "klippkort"!


Massage och stretching för hemmabruk 

 

Vi går igenom hundens anatomi och dess olika muskulaturer samt gör en helkroppsmassage, med avslutande stretching. Skapar god kontakt med hunden. En mjuk, smidig muskulatur avlastar lederna vilket ger en hållbar hund. Fika/frukt och kaffe ingår. En mysig stund!

Plats: Pite Hundsim

Datum: 


Balans och kroppskontroll- "Doggie Pilates"

  Innehåller grundläggande anatomi. Rolig och effektiv träning, om den utförs på rätt sätt!

Alla typer av övningar som utvecklar hundens koordinations- och balansförmåga hjälper till att utveckla de muskelgrupper som finjusterar exakta rörelser och stabiliserar lederna.

Vi tränar inomhus, teori blandat med praktiska övningar att fortsätta med hemma. Tänk så glädjande för hunden att lära sig balansera och behärska olika underlag med sin kropp!

Vi säljer balansredskap som är jättefina, i bra material och pris. De finns att köpa här i webshopen eller beställa på plats under kursen. 

Förkunskaper: Din hund behöver kunna vara i samma utrymme som andra hundar. 

Plats: Pite Hundsim 

Datum: 

Övrigt: Om din hund har någon diagnos vill vi att du mailar in den till oss på pitehundsim@gmail.com innan kursstart. Hunden ska vara frisk, försäkrad och vaccinerad, och fyllt 1 år. 


Nose Work steg 1-3 Eucalyptus, lagerblad lavendel.

FRÅN MAJ 2018 HÅLLER VI EGNA KURSER I DEN POPULÄRA SPORTEN NOSE WORK, SAMT TILLHÖRANDE DOFTPROV! VI UTBILDAR OSS TILL CERTIFIERAD SNWK INSTRUKTÖR OCH DOFTPROVSDOMARE UNDER MARS-MAJ. DÄREFTER KAN VI ÄVEN HYRAS IN SOM DOMARE FÖR DOFTPROV, SAMTLIGA KLASSER, I HELA NORRBOTTEN. MER INFO KOMMER! 

VAD ÄR NOSE WORK?

Urdrag från snwk.se, sportens ursprung:

Nose work grundades i USA av Ron Gaunt, Amy Herot och Jill-Marie O´Brien. Tanken var från början att hjälpa hundar på hundstallar till en mer dräglig tillvaro med aktivering för mental stimulans för att slutligen kunna placeras ut i hem runt om i USA.

Ron Gaunt har arbetat med tjänstehundar och tog med sig idén om hur Nose Work skulle tränas från sitt egna arbete med hundarna i tjänsten.

Ron berättar att han upplever att det är många hundar som har sådant driv i sig av naturliga instinkter som att jaga och leta t.ex och som inte får utlopp för detta och i människornas ögon anses som att de inte passar in, genom Nose Work ges alla hundar en chans till att nyttja sina naturliga instinkter till en fördel för människorna de bor med och kontentan av detta är en trött och nöjd hund.

Historiken i denna sport är något vi inom Svenska Nose Work Klubben värdesätter och vill ha som grundtanke i Sverige.

Att tävla i Nose Work:

Det finns tre olika tävlingsklasser i Nose Work, NW1, NW2 och NW3. Det tillkommer en ny doft i varje klass. Det finns fyra olika moment i varje klass. Samtliga moment genomförs på tid:

 • Behållarsök
 • Inomhussök
 • Utomhussök
 • Fordonssök

Kursen kommer förbereda er som ekipage att utföra doftprov i det steg ni väljer att gå. 


Utbildning "Vård i det vilda"- mer info kommer under våren 2018

Vi är jätteglad att ha blivit uttagna till instruktörsutbildningen för "Vård i det vilda" som är ett treårigt projekt mellan skk och svenska jägareförbundet! 

Om du vill veta mer om hur du tar hand om de skador som kan drabba människor och hund i skog och mark så är kursen Vård i det vilda något för dig. Utbildningen avser öka kunskapen och jägarens tilltro till sin egen förmåga och på så sätt kan jaktlaget skapa förutsättningar för en tryggare och säkrare jakt, oberoende av tid eller plats. Med HLR utbildning kan du också bli en tillgång i samhället.

Längd: 7 timmar med fokus på praktiska övningar.
Kursavgift: 1495 kr. Inkluderar utbildning, specialanpassad sjukvårdsutrustning, handbok och godkänd HLR-utbildning.
Syfte: Att utöka den enskildes kunskap, tilltron och därmed och viljan att göra något när det krävs och på så sätt bli en värdefull tillgång i jaktlaget men även i samhället.
Mål: Efter genomförd utbildning skall deltagaren ha grundläggande kunskaper och färdigheter i:

 • Människans anatomi
 • Hundens anatomi
 • Känna till de vanligaste skadorna för människa respektive hund
 • Kunna utföra de åtgärder som är kopplade till de vanligaste skadorna
 • Behärska det material som finns i sjukvårdsutrustningen
 • Undersökning av, samt förbandsläggning på hund och människa
 • Godkänd utbildning i Hjärt-lung-räddning, HLRCopyright 2018 pitehundsim.